Contact: 0748011080 vanzari@myriam.ro
Produse Recomandate de FaresFares Ceai Sveltaflor 20dz

4,20 Lei
INTREABA FARMACISTUL

telefon 0748011080
telefon vanzari@myriam.ro

Fares Laxativ forte D85 30 capsule

Producător

Fares

opiniile clientilor


11,90 Lei

* Prețul conține TVA
Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
11 lei
CURIER RAPID(oriunde in tara):
14.99 lei - Vezi livrari

Fares Laxativ forte D85 30 capsule

Ingrediente/capsulă:

-frunze de senna (Sennae folium) 157,5 mg, fructe de mărar (Anethi fructus), rizomi de revent (Rhei rhizoma), extract din frunze de senna (Sennae folium) standardizat în 20% senozide 45 mg, extract din frunze de aloe vera (Aloe folium) standardizat în 18% aloină 45 mg, rizomi de obligeană (Calami rhizoma).

Frunze de senna (siminichie) au o eficientă acţiune laxativă prin conţinutul în senozide şi antrachinone care inhibă reabsorbţia apei la nivelul intestinului gros. Astfel, cresc volumul şi presiunea conţinutului intestinal care stimulează mişcările peristaltice restabilind regularitatea scaunelor. Nu se administrează timp îndelungat deoarece poate produce modificari ale mucoasei intestinului gros.

Frunzele de aloe au fost utilizate încă din Antichitate, fiind renumite pentru virtuţile lor curative. Vechii egipteni o numeau “planta nemuririi”, iar ruşii îi spun „elixirul longevităţii“.

Aloe Vera accelerează şi normalizează metabolismul, regenerează vilozităţile intestinale şi detoxifică organismul. În doze mici (0,01–0,02 g), are acţiune tonic–amară, stomahică, emolientă, stimulentă a secreţiei biliare, fiind utilă în hipotonia gastrică şi afecţiuni hepatobiliare. La doze mai mari (de 0,10–0,25 g) este laxativă şi are o acţiune purgativă intensă la doze de 0,25–1 g, fiind recomandată în constipaţia cronică. Efectul purgativ se datorează continuţului bogat în antrachinone care stimulează direct mucoasa intestinală, cresc motilitatea, inhibă absorbţia de apă şi electroliţi, reducând astfel consistenţa scaunului.

Reventul este cunoscut din cele mai vechi timpuri ca medicament purgativ. Reventul este o plantă indigenă din nord-vestul Chinei, astazi fiind cultivată în întreaga lume. Studiile sistematice efectuate asupra reventului au demonstrat prezenţa antrachinonelor cu efect purgativ şi a unei rezine colorată în galben – brun cu proprietăţi puternic laxative. Efectul laxativ se instalează dupa 8-10 ore de la ingerare.

Marărul este un remediu excelent împotriva flatulenţei şi colicilor asociate datorită efectului antispastic intestinal (combate spasmele musculaturii netede a intestinelor) şi carminativ (favorizează eliminarea gazelor intestinale).

Obligeana este o plantă originară din India, unde era folosită ca medicament din timpurile cele mai vechi. Are proprietăţi stomahice, antispastice, carminative, sedative şi calmante fiind folosită în tulburările digestive,

diverse tulburări dispeptice, între care balonări şi colici abdominale.

Efect:
- laxativ prin stimularea directă a peristaltismului intestinal;
- antispastic intestinal (combate spasmele musculaturii netede a intestinelor);
- carminativ (favorizează eliminarea gazelor intestinale);

Recomandări:
- diferite forme de constipaţie (acută, ocazională, cronică, rebelă la alte tratamente, prin pareză intestinală);
- evacuarea intestinului înaintea unor investigaţii (colonoscopie, irigoscopie) sau a unor intervenţii chirurgicale pe colon.

Contraindicaţii: nu se recomandă copiilor sub 12 ani, în caz de obstrucţii şi inflamaţii acute ale intestinelor şi în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.

Sarcină şi alăptare:
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot produce diaree la sugari.

Efecte secundare şi interacţiuni:
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Întrebuinţare:
1 capsulă de 1-2 ori pe zi, dimineaţa şi/sau seara. Efectul laxativ se instalează după 8-10 ore de la ingerare.
Produsul se poate administra timp de 2 săptămâni, sau la nevoie. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.

Evaluarea eficienţei:
*S-au administrat capsule “Laxativ Forte” timp de 14 zile, în doză de 2 capsule seara, la pacienţi cu constipaţie cronică şi colon iritabil asociat cu constipaţie.
*S-a constatat ameliorarea până la normalizare a tranzitului intestinal, a colicilor şi a balonării asociate constipaţiei la 95% din pacienţi.

*Produsul a fost lipsit de reactii adverse, fiind bine tolerat.

Prezentare: 30 capsule a 450mg.

Comentarii