Contact: 0748011080 vanzari@myriam.ro
Produse Recomandate de FaresFares Ceai Sveltaflor 20dz

4,20 Lei
INTREABA FARMACISTUL

telefon 0748011080
telefon vanzari@myriam.ro

Sanovita Roscove Praf 250g

Producător

Sano Vita

opiniile clientilor


3,20 Lei

* Prețul conține TVA
Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
11 lei
CURIER RAPID(oriunde in tara):
14.99 lei - Vezi livrari

Sanovita Roscove Praf 250g

Indicatii:
Roscovul (Ceratonia siliqua L.) face parte din familia Fabaceae sau Leguminosae si provine din estul Mediteranei.
Copacii cresc inalti si robusti/ cu o inaltime de pana la 15 m. Fructul roscovului este un aliment cunoscut din cele mai vechi timpuri/ consemnat in biblie ca atare.
Se spune ca ar fi constituit principala hrana a Sfantului Ioan Botezatorul/ in anii sai de pustnicie/ de aceea roscova mai este cunoscuta sub numele "painea Sfantului Ioan”.

În cele mai vechi timpuri/ semintele de roscova s-au folosit ca unitate de masura/ la aceeasi masa de aur/ una de seminte = 1 carate (boaba de roscova = spasm. Keration).
Numele "karat” este utilizat in prezent pentru a denumi 0.18 gr. aur si mai ales de pietre pretioase (semintele de roscova/ indiferent de dimensiune si conditiile de stocare/ au intotdeauna aceeasi masa de 0.18 grame).
Astazi/ roscovele sunt crescute pe cele mai calde tarmuri ale Mediteranei.
Pe insula Solta din Croatia exista o localitate numita "Rogac" adica "roscov"/ unde acest copac se cultiva in mod traditional.
Roscovul este cultivat deasemenea in India/ Argentina si Brazilia.

Aspect: frunzele sunt tari/ verzi/ florile au aspectul unor franjuri de culoare verzuie. Fructele sunt niste pastai verzi/ de pana la 20 de cm. lungime/ care inchid boabele de roscova.
Dupa recoltare/ incepe sa se schimbe culoarea pastailor/ care in final/ devine maro.
Continut: pastaia contine 30 - 70% (uneori 40-50%) zahar/ care consta in zaharoza (pana la 26% din celuloza)/ fructoza (13%)/ xylose/ maltoza si glucoza/ etc/ proteine/ aminoacizi (alanina/ Valin/ Proline/ etc)/ amidon/ acizi etc. Semintele contin proteine/ grasime (in cea mai mare parte acizi oleinic/ linoleic si palmitic)/ fitohormoni (in special toamna/ dupa desfrunzire)/ tannin/ guma de karuba etc.
Efectele benefice: taninii continuti de roscova inhiba enzimele digestive; inactiveaza bacteriile coli si sustin in acelasi timp dezvoltarea unei flore binefacatoare de bacterii intestinale.
În general/ roscova are un efect calmant asupra stomacului si mucoaselor intestinale/ de aceea/ este utilizata pentru a usura greata si diareea.
De asemenea/ roscova constituie o bogata sursa de vitamine si minerale (in special de calciu)/ precum si unele oligoelemente.
Utilizare: oamenii mananca fructe de roscova de milenii.
Roscova este utilizata in stare uscata/ uneori intreaga/ de cele mai multe ori sub forma de fainuri/ siropuri sau ceai.
Astazi/ pastaia de roscova prajita si macinata este utilizata ca substitut de cacao.
Extractul de pastaie de roscov este folosit ca mirodenie in productia unei game largi de alimente (bauturi alcoolice si non-alcoolice/ produse lactate/ inghetata/ dulciuri/ produse de panificatie/ budinci/ produse din carne/ condiment de amestecuri/ fructe de produse/ si altele).

Mod de ambalare: 250 g

Comentarii