0748011080
vanzari@myriam.ro
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
Fulgii de ovăz sunt realizați din cerealele integrale și au o valoare nutritivă deosebită. Prin tehnologia de fabricație nu se modifică și nu se alterează calitățile naturale ale boabelor de ovăz. Sunt 100% naturali, obținuți la temperaturi care nu afectează compoziția inițială a bobului de ovăz. Fulgii de ovăz se pot consuma în diferite moduri, după preferințe: în lapte, iaurt, ceai, cu sau fără adaos de fructe uscate, alune, nuci, sau în diferite mâncăruri: salate, supe, chiftele, ardei umpluți, sarmale, etc.
Valorile nutriționale ale fulgilor de ovăz
- Valoare energetică 1587 kJ / 379 kcal;
- Grăsimi 8,75 g (din care acizi grași saturați 1,25 g);
- Glucide 86,25 g (din care zaharuri 1,25 g);
- Fibre 12,5 g;
- Proteine 16,25 g;
- Sare 0,01 g
Fulgii de ovăz sunt bogați în carbohidrați, fibre solubile și insolubile, contribuie la menținerea greutății corporale, generând senzație de sațietate și dimunând apetitul. Ovăzul conține într-o proporție ridicată beta-glucan, o fibră solubilă cu importante efecte hipocolesterolemiante și hipoglicemiante, dar și de reglare a greutății corporale.
Comparativ cu celelalte cereale, ovăzul conține cei mai mulți aminoacizi esențiali. Dintre aceștia, într-o proporție considerabilă se regăsește lizina, un aminoacid care susține atât regenerarea și dezvoltarea masei musculare, cât și sistemul imunitar. Întrucât este bogat în aminoacizi, fulgii de ovăz sunt indicați în alimentația vegetarienilor și veganilor.
Contraindicații
Consumat în cantități obișnuite, ovăzul nu este toxic și nu prezintă afecte adeverse. Cu toate acestea, există posibilitatea ca el să nu fie bine tolerat de către cei care suferă de alergie la ovăz, de intoleranță la nichel sau la alți compuși ai săi.
Consumul excesiv de ovăz poate provoca: disconfort stomacal sau abdominal, flatulență, creșterea peristaltismului.
Prezentare:400 gr
Produse similare
Produse comandate cu Solaris FULGI OVAZ MOI 400 GR