Contact: 0748011080 vanzari@myriam.ro
Produse Recomandate de FaresFares Distonoplant 60 capsule

38,50 Lei
INTREABA FARMACISTUL

telefon 0748011080
telefon vanzari@myriam.ro

Polen crud granule 500gr.

Producător

PFA Laza Ancuta

opiniile clientilor


34,00 Lei

* Prețul conține TVA
Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
CURIER RAPID(oriunde in tara):
14.99 lei - Vezi livrari

Polen crud granule 500gr.

POLEN CRUD GRANULE 500 GR LAZA

Polenul crud este un probiotic vegetal. Cercetările microbiologice de laborator din ultimii ani au dezvăluit un important conţinut în lactobacili şi bifidobacterii a căror provenienţă se află în stomacul albinelor. Toate acestea sunt folositoare tubului nostru digestiv, unde polenul crud poate reface flora habituală. Prin conţinutul său de lactobacili natural dezvoltaţi, polenul crud apicol se poate lua la întrecere cu iaurtul.
În plus, polenul crud conţine câteva tipuri de drojdii, care la nivelul intestinelor ne protejează contra instalării unor micoze. Polenul uscat nu exercită aceste acţiuni. Toate aceste microorganisme sunt distruse atunci când polenul este încălzit peste 40 grade Celsius, pentru uscare.
În polenul poliflor se găsesc mari cantităţi de provitamina A; în unele sortimente (salcâm galben) chiar de 20 de ori mai mult decât în morcovi.Vitamina P (rutin) este trofică a pereţilor tuturor vaselor de sânge, în special a capilarelor,previne hemoragiile, cu deosebire cerebrale şi retiniene; menţine metabolismul oxidativ al ţesutului nervos. Biotina are un rol cheie în metabolismul proteinelor, glucidelor şi lipidelor, precum şi în procesele de eliminare a bioxidului de carbon. În cantităţi importante se găseşte şi vitamina B3 (niacina) şi vitamina B1.
Polenul dizolvat în apă şi suc de lămâie, sau într-un suc fresh, se acoperă cea mai mare parte din necesarul zilnic de vitamina C.
Polenul normalizează flora prin lactobacili şi o hrăneşte prin nutrienţi.Alimentaţia modernă este multiplu sărăcită în vitamine, datorită chimizării exagerate din agricultură, procesărilor multiple din industria alimentară, cât şi aditivării chimice a alimentelor. În plus, consumul exagerat de alcool, tutun, zahăr rafinat, antibiotice accentuează carenţele.
Medicina convenţională încearcă să compenseze cu vitaminele şi polivitaminele de sinteză din farmacii. Un exemplu in extremis asupra eficienţei lor la administrarea de lungă durată îl constituie copiii supraponderali, datorită hipervitaminizării. Cu atât mai util este un polivitaminizant natural, din care corpul îşi extrage armonios ce şi cât are nevoie.
În medie, polenul poliflor conţine: proteine 23,7%, lipide 4,8%, glucide 27,8%, apă 7-11%, fibre solubile şi insolubile 13-14%. Proteinele se găsesc în polen în proporţie mai mare decât în carne, iar mare parte dintre ele sunt sub formă de aminoacizi, care se absorb direct, fără eforturi din partea organismului.
Astăzi se ştie tot mai mult despre necesitatea consumării de antioxidante, spre a preveni îmbătrânirea şi îmbolnăvirile, în special cancerele. Unele dintre cele mai apreciate sunt vitaminele A şi E, care se găsesc în mari cantităţi în polen. Dar o mai intensă acţiune antioxidantă o conferă polenului flavonoidele din compoziţia sa. Se consideră că unele dintre acestea sunt de 200 de ori mai puternice decât vitamina E. Flavonoidele reduc incidenţa cancerelor, asociate regimurilor alimentare bogate în grăsimi saturate.
Afecţiuni tratate cu ajutorul polenului
Afecţiuni hepatice – Polenul este un foarte puternic hepatoprotector şi hepatotrofic, fiind indicat de la simpla steatoză, hepatite acute şi cronice, până la ciroze şi cancere hepatice. De asemenea, susţine ficatul, flora intestinală şi întregul organism, prin multiple mecanisme, în cursul altor terapii convenţionale.
Cancerul de prostată – Seleniul din polen reface rezervele din testicule şi canalele adiacente prostatei, de unde se pierde prin spermă. Acesta este un puternic antioxidant şi anticanceros. Fitosterolii susţin buna funcţionare a prostatei şi reduc incidenţa hiperplaziei de prostată.
Producerea vitaminei D este favorizată de polen pe căi enzimatice. Vitamina E şi zincul protejează de asemenea contra cancerului. Flavonoidele din polen, prin acţiunea lor intens antioxidantă, protejează contra peroxidării grăsimilor saturate, ce sunt implicate în cancerul de prostată, ca şi în cel de sân.
Colesterol şi trigliceride – O doză de 30 g polen asigură circa 15% din raţia zilnică de fibre. Aceasta contribuie la reducerea LDL colesterolului. Polenul tinde să normalizeze şi nivelurile de trigliceride în condiţiile în care alimentaţia şi stresul sunt corect gestionate.
Activitate intelectuală intensă – Este un bun trofic pentru creier, lucru remarcat de studenţii în sesiune. Polenul crud este util în depresii, pentru reducerea efectelor stresului prelungit, a oboselii cronice.
Cure de slăbire – Persoanele supraponderale, datorită regimului lor alimentar defectuos, sunt de regulă multicarenţate şi constipate. Fibrele şi lactobacilii refac flora intestinală şi combat constipaţia.Este de folos în curele de slăbire, asociat cu o alimentaţie echilibrată, dominată de vegetale. În aceste cazuri, polenul poate înlocui una-două mese pe zi.
Anemie – Polenul crud este indicat în toate stările carenţiale, inclusiv anemii de orice natură. La femeile cu menstruaţii abundente, îmbunătăţeşte calitatea sângelui şi contribuie la reglajul funcţiilor hormonale.
Trofic muscular – Polenul este un bun trofic muscular, fiind adecvat sportivilor şi tuturor acelora care desfăşoară activitate fizică intensă şi au nevoie de o bună structură musculară. Susţine şi muşchiul cardiac, hrăneşte bine pereţii tuturor vaselor de sânge.Este deosebit de util în profilaxia şi tratamentul afecţiunilor cardiovasculare.
Utilizarea polenului
Păstrarea polenului crud se face la congelator, pentru perioade îndelungate (luni, ani). Decongelat nu-şi pierde din proprietăţi. Datorită conţinutului scăzut de apă, la decongelare nu se sparge membrana celulară şi nu apare nici un “suc celular” în care să se piardă ori să se deterioreze principii active.
Dozele utile în regim obişnuit de viaţă sunt de 2-5 g/zi la copii sub un an, 5-10 g/zi la copii de 1-10 ani, 10-30 g/zi peste vârsta de 10 ani. În regim de suprasolicitare (fizică sau intelectuală), cât şi în cure de încărcare nutritivă, cantităţile pot creşte până la 50-100 g/zi. La fel şi în curele de slăbire, când polenul poate înlocui una-două mese ale zilei. Este indicat ca persoanele cu probleme de sănătate să ceară sfatul unui medic apifitoterapeut.
Spre a se absorbi complet din tubul digestiv e bine ca polenul să fie predizolvat în apă cu suc de lămâie proaspăt, într-un suc fresh, borş sau kefir (iaurt); volumul orientativ (polen plus lichid): 150 ml pentru 30 g polen. Trebuie să stea la dizolvat minimum 20 de minute. Când este în doză unică, ideal se administrează dimineaţa.
Cei care iau prima dată polen este bine să crească progresiv dozele şi să înceapă administrarea după ce au mâncat. Mai târziu, se poate trece la administrarea pe stomacul gol.

Comentarii