Contact: 0748011080 vanzari@myriam.ro
SUPLIMENTE LIPOZOMALE



HYPERFARM LIPOZOMAL FIER, C, B12+ D-RIBOZA 60 CPS

155,00 Lei
150,00 Lei
INTREABA FARMACISTUL

telefon 0748011080
telefon vanzari@myriam.ro

ULEI PATCHOULI 10ml ELEMENTAL

Producător

ELLEMENTAL

opiniile clientilor


29,40 Lei

* Prețul conține TVA
Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
CURIER RAPID(oriunde in tara):
18 lei - Vezi livrari

ULEI PATCHOULI 10ml ELEMENTAL

Uleiul esenţial de patchouli este regenerator şi revitalizant cutanat, cicatrizant, circulator, cu multiple beneficii pentru piele. Este tonic, afrodisiac, un ingredient parfumant celebru al compoziţiilor cosmetice şi parfumurilor cu note pământii încântătoare.

Patchouli - sau Paciuli - o plantă perenă stufoasă care ajunge până la 1 metru înălţime, cu tulpină robustă, cu frunze verzi păroase şi flori mici, roz pal sau albe este nativ în majoritatea regiunilor tropicale din Asia. Frunzele sunt extrem de aromate, din acestea se obţine uleiul esenţial.
Patchouli a fost folosit de secole ca fixativ stabilizator în parfumuri, dar şi de comercianţii de mătase care includeau frunze de patchouli între sulurile de pânză, caşmir şi mătase.
Uleiul esenţial este extras din frunzele tinere care sunt uscate şi fermentate înainte de distilare cu vapori şi dau randament de 2-3%. Planta dă 2-3 recolte pe an. Acest ulei se maturează, se "coace" odată cu trecerea timpului, furnizând parfum greu şi fermecător.
Profilul biochimic este unul deosebit, conţine elemente mai rar regăsite în alte uleiuri esenţiale. Uleiule esenţial de patchouli este o componentă omniprezentă în trusa parfumierilor.
Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi din frunze
Zona geografică de provenienţă: Indonezia
Prezentare: lichid clar de culoare ambră, vâscozitate medie

Proprietăţi

regenerator al pielii
tonic venos şi limfatic
decongestionant
cicatrizant, citofilactic
afrodisiac
fungicid, insecticid, repelent de insecte
parfumant, deodorant

Recomandări - cosmetică şi aromaterapie

revitalizarea pielii de orice tip
ten asfixic, ten congestionat
prevenirea cicatrizării inestetice a rănilor
stimularea formării de noi celule ale pielii
probleme circulatorii: varice, retenţii de apă, celulită
ajutor în impotenţă şi frigiditate
parfumuri, odorizante, aromaterapie, masaje

Cosmetica

dozaj uzual recomandat în compoziţiile cosmetice 0,5-2%
ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor destinate tenului lipsit de vitalitate, îmbătrânit, degradat
preparate pentru varice, picioare grele
masaj de remodelare corporală, celulită
măşti regeneratoare, purifiante pentru toate tipurile de ten, în special pentru ten uscat asfixic sau ten gras congestionat
parfumarea compoziţiilor cosmetice sau prepararea de parfumuri, deodorante

Aromaterapie

10-12 picături în apa de baie, de preferinţă solubilizat în prealabil
diluat în ulei vegetal pentru masaje
în candele sau vaporizatoare pentru odorizarea încăperii, ţinând cont că în doză redusă înviorează, în doză mai mare are efect calmant, sedativ

Pastrare: închis ermetic, în loc uscat, ferit de căldură şi lumină

Comentarii