0748011080
vanzari@myriam.ro
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
Ulei esenţial de smirnă are un parfum pregnant cu note lemnoase şi verzi, se remarcă prin proprietăţile cicatrizante, antiinfecţioase, este aseptizant şi antiinflamator. Recomandat pentru răni şi cicatrizări dificile, piele crăpată, eczeme, afte bucale sau gingivite.
Din cele mai vechi timpuri răşina de smirnă a fost utilizată atât pentru aroma sa cât şi pentru proprietăţile medicinale remarcabile. Foarte populară în lumea antică, folosită ca medicament de către chinezi şi egipteni, este menţionată în Vechiul Testament ca fiind utilizată în celebrările liturgice creştine.
Smirna este un arbust nativ în Somalia şi Etiopia ce creşte până la 5 metri înălţime. Când scoarţa este tăiată, arborele emană o gumă vâscoasă gălbuie, care odată uscată se distilează cu aburi, astfel obţinându-se uleiul esenţial.
Azi smirna este utilizată în medicina tradiţională Chineză, în Ayurveda, medicina Unani şi medicina alopată deopotrivă.
Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi din oleorăşina uscată
Zona geografică de provenienţă: Somalia
Prezentare: lichid de vâscozitate medie, culoare galben-maroniu
Proprietăţi
antiinfecţios, antiviral
cicatrizant
antiinflamator
analgezic
antiseptic
Recomandări
afte, probleme gingivale, gargară
probleme cutanate
răni, arsuri minore, eczeme, inclusiv la copii
meditaţii, rugăciuni
angoase, fobii
hipertiroidie, hiperactivitate
Cosmetica
dozaj uzual recomandat în compoziţiile cosmetice 0,5 – 2%
unguente şi aplicaţii locale pe piele cu diverse afecţiuni
creme şi alte preparate pentru îngrijirea pielii afectate de eczeme
creme cicatrizante
pastă de dinţi, apă de gură, gargară
difuzat în aer
în candele şi vaporizatoare
masaje de-a lungul coloanei vertebrale
Pastrare: închis ermetic, în loc uscat, ferit de căldură şi lumină
Produse similare
Produse comandate cu Ulei smirna 5ml


