Contact: 0748011080 vanzari@myriam.ro
SUPLIMENTE LIPOZOMALE



HYPERFARM LIPOZOMAL FIER, C, B12+ D-RIBOZA 60 CPS

155,00 Lei
150,00 Lei
INTREABA FARMACISTUL

telefon 0748011080
telefon vanzari@myriam.ro

UNT SHEA BIO NERAFINAT 100 GR

Producător

ELLEMENTAL

opiniile clientilor


14,60 Lei

* Prețul conține TVA
Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
CURIER RAPID(oriunde in tara):
18 lei - Vezi livrari

UNT SHEA BIO NERAFINAT 100 GR

Untul de shea este nutritiv si hidratant intens, protector, regenerant, accelereaza cicatrizarea, calmeaza pielea iritata, previne îmbatrânirea prematura, ajuta în caz de vergeturi, dermatite, par deteriorat si scalp uscat.

Untul de Shea este un ingredient de nelipsit din compozitiile cosmetice naturale din întreaga lume, atât în zonele de bastina unde se utilizeaza de secole, cât si în cele mai luxoase saloane occidentale de înfrumusetare. A fost utilizat de generatii gratie proprietatilor sale de hranire, protectie, hidratare si vindecare, aplicat pentru a proteja si conditiona pielea si parul deteriorat de soare, vânt si alti factori externi.

Elemental aduce acest unt de shea de la o cooperativa din Benin - Africa de vest, ce este obtinut folosind tehnici traditionale ancestrale si procedee manuale. Textura este una cremoasa, mirosul si culoarea nu sunt influentate de vreun tratament, pastrându-se astfel intacte virtutile untului de shea nerafinat. Solul din zona de recoltare este liber de orice tratamente chimice, fiind o arie salbatica si putin populata.

Munca în cadrul cooperativei este organizata de femeile care o alcatuiesc astfel încât drepturile si libertatile individuale nu sunt afectate în sens negativ. Asociatia locala care coordoneaza cooperativele este conectata la lantul de comert echitabil si contribuie prin diverse mijloace la îmbunatatirea vietii localnicilor.

Compozitia acestui unt de shea nerafinat MAYAM în acizi grasi si fractiuni semnificative de nesaponificabile (pâna la 16%) confirma calitatile de necontestat ale acestuia: vindecarea leziunilor, stimularea epitelizarii, hranirea tesutului cutanat, protectie împotriva razelor solare, calmant pentru iritatii.

Sinonime: villetaria paradoxa, unt de karité, sheabutter

Zona geografica de provenienta: Benin

Cum se obtine acest unt de shea nerafinat:

    prin metoda artizanala în cadrul unei cooperative de femei dedicate obtinerii unui produs de calitate superioara, în starea cea mai apropiata de ceea ce ofera natura
    persoanele care produc acest unt sunt autonome în organizarea muncii si timpul productiei
    se pregatesc fructele de shea (sortare si spalare), se macina la moara, urmeaza baterea manuala a compozitiei, supunerea la usoara caldura pentru separarea untului, ambalare
    nu este dezodorizat, nu este decolorat
    trasabilitatea, procedeele, analizele si ambalarea sunt asistate si de organizatia Ecocert comert echitabil Fairtade
 
Proprietati organoleptice:

    la temperatura camerei are consistenta solida, devine uleioasa la peste 35°C
    textura este solida dar onctuoasa
    culoare galben-crem
    miros caracteristic, se evapora în câteva minute dupa aplicare
    densitate la 20°C: 0,9 (100 gr = 110 ml)

Alte elemente active (nesaponificabile, pâna la 16%): polifenoli, amyrin, lupeol, butyrospermol, fitosteroli (esteri ai acidului cinnamic-interesant), latex, vitamina A, vitamina E (tocoferoli, tocotrineoli), alantoina,

Proprietati - unt de shea nerafinat

    antiinflamator (acid oleic, esteri ai acidului cinnamic)
    calmeaza iritatiile, reduce roseata
    hraneste si hidrateaza pielea în profunzime (polifenoli, acid steraic si oleic)
    regenerant cutanat, epitelizant
    antibacterian (peste 7 compusi catehinici)
    faciliteaza cicatrizarea
    protector, protector solar (alantoina prin ocluzie, cinnamic acid)
    stimuleaza sinteza de colagen
    previne ridurile si alte semne de îmbatrânire
    reda stralucirea si frumusetea parului
    hraneste fibra capilara
    protejeaza firele de par

    
Recomandari - unt de shea nerafinat

    toate tipurile de piele, în special cea uscata
    riduri si semne de îmbatrânire
    buze si zone delicate ale fetei
    pielea iritata (de la scutece, epilare, barbierit)
    pielea afectata si dura sau crapata
    eruptii cutanate, eczeme, dermatite
    mâini si piele expusa la agresiuni chimice
    arsurile solare, leziuni superficiale
    dureri musculare, oboseala si tensiune musculara
    scalp uscat
    par uscat, casat, vopsit
    gresarea sapunurilor

IN COSMETICA:

    aplicat ca atare pe pielea proaspat igienizata si înca usor umeda
    în amestec cu uleiuri vegetale, uleiuri esentiale sau diverse extracte în functie de necesitatile pielii
    în compozitiile cosmetice cu rol de protectie solara, pentru aplicare înainte si dupa expunerea la soare si pentru a reduce descuamarea pielii
    ca ingredient în unguentele de masaj pentru muschii extenuati, pentru drenaj limfatic, împreuna cu active alese în functie de scopul tratamentului
    ca ingredient de masare a scalpului uscat sau devitalizat, dar si pentru a stimula cresterea parului, combinat cu diverse active cosmetice alese în functie de specificul problemelor
    ca ingredinet în masti pentru parul uscat, degradat, despicat si pentru disciplinarea parului cret sau rebel
    ca atare sau combinat cu alte uleiuri vegetale în timpul sarcinii pentru a mentine supletea pielii si pentru a preveni vergeturile. Poate fi utilizat cu succes si dupa nastere pentru a reduce vergeturile deja existente
    pentru formularea balsamurilor de buze
    pentru formularea cremelor de noapte hranitoare, vitaminizante inclusiv cu aplicare pe zona ochilor
    în compozitii de exfoliere mecanica - gomaj
    ca ingredient în unguente sau creme pentru mâini sau aplicat ca atare pe mâinile celor care lucreaza în ateliere, garaje, gradina

Comentarii